Besökare

Totalt antal besökare: Besökare idag: Besökare den här veckan: Besökare den här månaden:

söndag 12 februari 2012

Förlust i värmen mot Falkenberg

Ny förlust och nya skador i Falkenberg. Dålig utflykt? Nja, här fanns det en del gott att ta med sig hem också, inte minst den sydländska värmen.

Falkenberg skänkte den temperaturskillnad vi hade hoppats på när bussen styrde söderut och parkerade i tropiska -4 istället för det -10 som vi vant oss vid hemma på Öisgården. På bänken kunde man alltså jobba på brännan medan övriga spelare svettades på planen, och rapporter gör gällande att flera åskådare i publiken svimmade av värmeböljan. Nu hoppas man bara att denna värmebölja fortsätter uppåt i landet.

Falkenberg spelade en trevlig fotboll, där fina kombinationer på det svårfångade innermittfältet, varvades med längre diagonala bollar ut på kanterna. De oroade flertalet gånger med spel strax utanför vårt rödblåa straffområde, men utan att komma till särskilt farliga chanser och Peter behövde inte ta ut sig i den Falkenbergska värmen, tack vare uppoffrande försvarsspel blandat med oskärpa i hemmaoffensiven. Det gula spelövertaget fick oss dock att bli nedtryckta så till den milda grad att det var svårt att etablera något längre bollinnehav när vi väl erövrade bollen. Korta, men absolut inte ofarliga, anfall blev melodin i den första halvleken, även om förhoppningen innan matchen var att ha mer bollinnehav än senast mot GAIS. Närmast ett bortamål i den första halvleken var Filip som efter lite turbulens framför målet fick se sin lobb nickas undan på mållinjen, men även undertecknad hade en bra chans att ta ner Bengtssons välriktade inlägg och få till ett avslut, men valde det något okonventionella beslutet att "nicka" bollen löst med kinden istället. Överraskningsmomentet gick dock inte hem och vi förblev mållösa i den första halvleken. Det blev dock inte Falkenberg som gjorde mål efter fint spel på deras högerkant och efter ett förstklassigt avslut från snäv vinkel som förpassades i mål via stolpen. Ett mål som skulle bli matchens enda, vilket vi dock inte visste i halvtid så vi spelade den andra halvleken också i naiv förhoppning om att kunna ändra på resultatet.

I den andra halvleken tilläts vi låna bollen lite längre stunder och inhoppande Jonathan Lindström gjorde sina första minuter för säsongen och var pigg med fina dribblingar och bra rörelse långt fram i banan. Storebror Lindström hade också en av matchens bästa chanser att näta, med en frispark på straffområdesgränsen som dock försvann långt utanför. Närmast kvittering var dock inlånade junioren Daniel (nu hoppas jag verkligen inte att han heter David, i så fall ber jag om ursäkt) som träffade ribban med ett volleyskott efter en hörna. Hade varit en hyfsad debut att näta på det sättet.

"Synd, det är när man vill att något ska hända, och så händer inte det. Det är synd.", som Doktor Alban sa.

Nu blev det inga fler mål, varken framåt eller bakåt utan 0-1-förlusten var rättvis även om vi återigen visade att vi kan stå upp mot lag i högre divisioner. Tråkigt dock att både David Björkeryd och Emil Karlsson tvingades kliva av på grund av skador; Davids en lätt stukad fot som förhoppningsvis inte ska hålla honom borta någon längre stund, och Emil med en befarad bristning i låret, vilket kan vara värre. Vi knäpper alla våra händer ikväll och ber att skadorna ska vara lindriga och att våra lagkamrater står på benen igen snart.

Annat under gårdagen som dock var kul:
- Hannes fick spela mer än fem minuter och gjorde det bra trots det ovana positionen som mittback. Kul.
- Frågesporten i bussen på väg tillbaka till kylan i Göteborg som gick ut på att gissa vilka namn som var namn på Porrstjärnor och vilka som var "My little Pony"-karaktärer. Totalt omöjligt. Leinar och Peter vann. Varför de kan så mycket om porr och ponnys vet jag inte. Vill heller inte veta.
- Konversationen mellan Nacka och Leinar när den sistnämnde kommer på bussen och märker att hans plats är upptagen:
Nacka: "Är det här din plats Leinar?"
Leinar: (tyst, stirrar på Nacka)
Nacka: "Jag kan flytta på mig."
Leinar: (tyst, stirrar på Nacka)
Nacka flyttar sig snabbt till en annan plats. Leinar sätter sig på sin.

Det är aldrig kul att förlora och det är framförallt inte kul att skriva om förluster, men det gör en bara mer beslutsam att inte förlora någon mer match. Nu tycker jag att vi förlorat klart för i år, dags att sätta sig på vinnartåget. Första anhalt: Oddevold nästa vecka. Hoppa på det tåget, för nu åker vi!

/13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar