Besökare

Totalt antal besökare: Besökare idag: Besökare den här veckan: Besökare den här månaden:

söndag 5 februari 2012

Att packa inför bergsbestigning

När division 1 södra inleds hemma mot Skövde den 16 april står vi vid foten på ett berg. Ett berg som ska bestigas och där Superettan väntar på toppen. Innan dess måste vi dock packa vår väska, och det började vi med igår.

Derbyt mot GAIS på ett svinkallt Vallhalla, med en värmande storpublik blev den värdemätaren som vi hade hoppats på. Ett allsvenskt motstånd som ställde upp med ett starkt lag skulle verkligen visa på om vi packat vår väska till säsongens kommande bergsbestigning på ett lyckat sätt så här långt på försäsongen. Efter 90 minuters hårt jobb, där försvarsspelet stod i fokus kan vi nog konstatera att vi börjat packa vår väska rätt bra. Nödvändiga saker ligger längst ner i ryggsäcken, men än finns det mycket kvar att lägga i. Men när vi stegar in på Gamla Ullevi den där aprilmåndagen mot Skövde ska vi ha packat klart, för då börjar vår långa resa uppför berget som ska ta oss till Superettan.

Det hetaste samtalsämnet inför gårdagens match var det sibiriska klimat som greppat om Göteborg den senaste veckan och som under matchen fick David Björkeryds hår att frysa till is. Det var nog klart värre att stå på läktaren än att springa runt på planen, även om ni på ståplats i alla fall kunde värma er med en bengal eller två. Såna fick vi på planen inte ha.

Även om vi inte lyckades hedra den sjungande ÖIS-klacken med en seger, stod vi för en bra insats. Särskilt försvarsmässigt, där GAIS hade svårt att forcera vårt fort och där innermittfältet sprang som kenyaner för att hålla kolla på motståndets spelskickliga mittfält. Mest av alla sprang nog Jacob Lindström -planens gigant i mina ögon- som inledde matchen med att pungsparka Wanderson och fortsatte resten av matchen att springa, kapa, vinna boll, skälla och vara kreativ med boll. Fantastiskt att se. Att försvarsspelet fungerade var såklart glädjande, eftersom det har präglat våra träningar såhär långt in på säsongen.

Offensivt har vi mer att jobba med, även om vi inte var ofarliga. Farligast var Emil som var ytterst nära att ge oss ledningen med en ribbträff efter en soloprestation. Vårt fokus på försvarsspelet gjorde också att vi inte hade den önskvärda kraften kvar i anfallsspelet, men att vi inte gjorde en hundraprocentig anfallsinsats må så vara den här gången. Det kommer att komma om vi fortsätter jobba hårt och förhoppningsvis kommer vi inte behöva vara utan boll så länge i kommande matcher, då vi förväntas vara det spelförande laget.

I helhet ska vi vara nöjda med vår insats, även om det hade varit skönt att kunna stoltsera med en seger i första matchen, särskilt när motståndet var GAIS. Vi har verkligen börjat packa bra, men som sagt, det är mycket mer som ska packas och det börjar vi med redan på måndag på träningen. Vi har ju ett berg att bestiga.

/13

1 kommentar: